Bredkær Tværvej

Renovering af arkitekttegnet, fuldmuret 70’er villa

I 2023/24 har vi lavet en gennemgående renovering af denne storvilla i Egå. Villaen var velbevaret med et stærkt arkitektonisk udtryk og en række tidstypiske deltaljer. Med afsæt i de eksisterende rammer, skulle derfor etableres en ny rumfordeling og æstetisk udtryk.

Det skulle dog ske med respekt for huset oprindelige arkitektur og idé. Derfor var det vigtigt for bygherre, at de røde mursten stadig skulle spille en stor rolle, men blot skulle bakkes op af nogle nye moderne materialer og tilføjelser.

Den gamle sauna skulle omdannes til et ekstra børneværelse, køkken og badeværelser skulle moderniseres, ligesom gulve og lofter er skiftet i størstedelen af huset. Den eksisterende trappe til alrummet blev nedbrudt og erstattet af den store siddetrappe i terrazzo.

I projektets gang opdagede vi også nogle fede potentielle tilføjelser, som kunne ende ud i et pænere resultat bl.a. LED-bånd i det gamle spær som belysning over køkkenøen og udskiftning af de indvendige døre til egefiner, så de spiller sammen med de nye lofter.

”Det fedeste var at lave det nye store ovenlysvindue i køkkenet, og se hvor stor en forskel det gjorde for rummet, at få det monteret. Lysningen skulle laves i egeplader, hvilket krævede meget præcision at få skåret det pænt omkring spærrerne.” – Kristian, tømrersvend

Undervejs i projektet har der været god dialog løbende optimeringer i samarbejde med bygherre, så vi i fællesskab fik bygget det hus de havde drømt om!